Volgers

Volgers

donderdag 21 maart 2024

tegenstelling

In de jaren ,70 kreeg ik de ziekte van Pfeiffer. Werkelijk doodmoe. De huisarts adviseerde veel rood vlees te eten. Wist ik veel. De rollade kwam me de neus uit.En helpen,nou nee.Ik probeerde een acupuncturist. Daar het omgekeerde advies. Vegetarisch eten met veel groenten en fruit. Dat smaakte me prima.De echte boost in energie kwam trouwens van ginseng.........Jaren later kreeg ik ineens trek in vleesbouillon.Daar gaf ik aan toe. Zo varieerden perioden zonder en met een beetje vlees elkaar af.Nooit heb ik afgegeven op mensen,die wel elke dag vlees aten. Maakte gehaktballetjes voor mijn man. Visite kon kiezen met of zonder vlees.Misschien dat juis het respect voor een andere zienswijze resulteerde in "Oh,ik probeer wel een vegetarische hap van je"........ Op dit moment krijg ik de indruk van het verharden van standpunten tussen vleeseters en vegetariers.Met het klimaat als argument.Misschien opgeklopt en waarom dan? Echt jammer. Trouwens veel vega-schijven zijn eigenlijk ultra bewerkt voedsel. Laat de supermarkten maar groenten en peulvruchten in de aanbieding doen.

9 opmerkingen:

  1. Helemaal met je eens.
    Kleine vleeseter.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is dat! Wij eten af en toe vegetarisch en hebben wel wat "nepvleesproducten" geprobeerd, maar het meeste vonden we toch niet zo smakelijk. We eten dan liever eieren, kaas of bonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooral het "namaken? van puur vlees/kip door vlees/kipvervangers vind ik een minder goede zaak, er is zoveel geknutsel nodig om er een produkt van te maken dat er een beetje op lijkt maar toch namaak blijft. En veel vervangers zijn gepaneerd en daar blijft bij bakken heel wat vet in hangen.
    Als je vega/vegan gaat eten ga je anders eten niet nagemaakt, net als je koolhydraatarm gaat eten er geen nagemaakt brood bij past.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik eet weinig vlees, en altijd biologisch. Vleesvervangers eet ik nooit, wel peulvruchten, tofu, tempeh en seitan. Maak zelf lekkere falafels en verder eet ik ook kaas en eieren en yoghurt en kwark. Zuivel wil ik wel - vanwege het milieu - minderen. Eet bijna alle zuivel biologisch. Wat anderen doen moeten zij zelf weten, daar vind ik niets van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoef geen nep, dat is bewerkt voedsel. Af en toe een dagje vlees, heel vaak zonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn oudste dochter is vegan maar braadt voor haar man gewoon een groot stuk vlees ; ) Tolerantie is inderdaad belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De enige vleesvervanger die ik echt lekker vind is een champignonburger. Verder doe ik vegetarische kipstukjes door ovenschotels of de nasi. Ik eet wel vlees, maar ben daarnaast een groot liefhebber van peulvruchten. Altijd al geweest.
    Ik heb een nichtje die al ruim 25 jaar vegetarisch is. Haar partner eet wel vlees en op verjaardagen krijgen we naast blokjes kaas ook gewoon worst. Zij heeft ooit voor zichzelf bepaald dat ze geen vlees wil eten, maar zal het anderen nooit opdringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Elkaars mening (over wel of geen vlees eten) tolereren en respecteren is één, maar bewustzijn brengen over wat jouw vleesconsumptie betekent is wat anders. Dat moet ook kunnen, vind ik. En verder ben ik het zeker helemaal eens met je laatste zin!

    BeantwoordenVerwijderen