Volgers

Volgers

dinsdag 22 november 2016

kostenpost



Ik ben een kostenpost,hoorde ik vanochtend op de radio.Zo lijkt het. AOW en pensioen,dat morgen weer gestort wordt. Maar waar ik wel zelf 44 jaar premie voor afdroeg. Mijn medische kosten liggen voornamelijk in het alternatieve circuit. En zijn voor eigen rekening. Hulp heb ik gelukkig nog niet nodig.
De staatsboekhouding snap ik niet. In een gezin met kleine kinderen,weet men dat er dure tijden komen,als de kinderen gaan studeren. In een natie met een geboortegolf na 1946 weet men ook,dat een deel van die babies ooit bejaard wordt. Waarom is daar nooit voor "gespaard"?
In ieder geval zijn er een paar instellingen,die in samenwerking met de regering de bejaarden weer een "volwaardige plaats"in de samenleving wil geven.
Ik kreeg een fantasie. Stel dat alle 65+-ers ineens zouden zijn verdwenen. Wie deed dan vrijwilligerswerk.? Hoe werden alle oppas-oma's en opa's vervangen.? Er zou grote werkloosheid zijn onder alle werkers in de bejaardenzorg. De toeristen-industrie kreeg een klap.Zo ook een deel van de handel
Maar bovenal zou de samenleving onevenwichtig zijn. Alle fases uit het leven horen er bij en zijn waardevol. Schreef de bejaarde,die inderdaad wel eens het verwijt kreeg een "opvreter"te zijn.
Trouwens het "probleem"is in 25 jaar door de natuur opgelost.

5 opmerkingen:

  1. Ik dacht al wat ben ik toch maar ik ben dus een kostenpost. Scheelt me toch weer heel wat therapieen om er achter te komen wie ik nu ook weer ben.

    Wat een vreselijke omschrijving. Na 46 jaar werken heb ik het toch echt wel verdient. Nu vrijwilligerswerk en draag ik nog steeds mijn steentje bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het probleem is in 25 jaar door de natuur opgelost. Man, man, man. We zijn in 25 jaar opgelost. Realistisch, maar je hebt gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, ik denk dat men heel lang in de politiek heeft gedacht: wie dan leeft (regeert), wie dan zorgt. En nu is het bijna zover en kan men er niet meer omheen.

    Ik begreep dat men in Polen heeft besloten om het probleem nog weer even voor ze uit te schuiven, daar is de niet-populaire maatregel om de pensioenleeftijd te verhogen weer teruggedraaid. Maar ja, ook daar lopen ze er vast binnenkort tegenaan, dat het niet meer uit kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het helemaal met je eens. Maar het past natuurlijk wel in de, slechte, economische mode om alles in geld uit te drukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De pensioenfondsen bulken van het geld wat voor deze periode gespaard is maar blijkbaar niet mag worden uitgegeven. Soort van sparen voor een nieuwe keuken en dan puntje bij paaltje het geld daarvoor niet gebruiken, want dan gaat het op, maar je in alle bochten wringen om "ergens" het geld vandaan te halen.

    BeantwoordenVerwijderen