Volgers

Volgers

woensdag 23 november 2016

wandeling

Net na de middag stopte de regen en kwam de zon aarzelend te voorschijn. Ik had er op gewacht met mijn wandeling. Bij het begin van de dijk kwam ik een bekende mevrouw tegen. Met haar jonge hond,een maatje van Merle.
Wij raakten aan de praat over koken en bakken. Zij bakte ook brood. En had dezelfde ervaringen als ik heb. Eerst een goedkope BBM kopen. Die gaat niet lang mee bij een wekelijks zwaar deeg. En daarna een goede,dure machine,die wel het dagelijks brood kan bakken. Nu is de laatste jaren mijn dagelijkse brood maar één sneetje en mijn man eet liever van de bakker. Ik kan de rest van mijn leven met de machine doen.
Zo bleken we beiden de interesse voor brood bakken te hebben gekregen door het lekkere zelfgebakken brood van onze moeder/schoonmoeder. Straks met de feestdagen bak ik weer een rozijnenbrood á la schoonmamma. Kneden in de machine,maar verder met de hand vormen en in de oven afbakken.
Kookprogramma's, iets nieuws uitproberen, vergeten groenten en fermenteren passeerden in het gesprek. Voor we het wisten waren we 40 minuten verder. "Wat hebben we lekker gekookt en gegeten"zei de mevrouw lachend.Maar leuk zoiets.
Thuis gekomen kon Merle nog genieten van al dat keukengebeuren. De pan met bottenbouillon staat de hele dag al op het vuur. Ik had er een klein botje uitgehaald voor haar.
 Verlekkerden wij ons met woorden, de hond had daadwerkelijk iets te smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten