Volgers

Volgers

donderdag 24 december 2020

energielabel

Mijn man las iets over energielabels voor huizen. Dat voor de aanvraag in de toekomst betaald moet worden. Ik had zoiets van "We wonen hier hopelijk de rest van ons leven,dus dat label is voor de erfgenamen".Maar nee,hij ging er achteraan..........De gegevens waren nog moeilijk te bewijzen. Toen wij 36 jr geleden hier kwamen wonen, heeft mijn man zelf verbouwd. Van isolatiemateriaal in de buitenmuren,hebben we echt geen rekening meer. Het eigen ontwerp van dakisolatie met houten panelen was alleen te fotograferen.Gelukkig had ik nog wel de rekening van de dubbele ramen en de zonnepanelen..........Het aanvragen was een fluitje van een cent. Kostte 4 euro en alle "bewijs"was voldoende. We hebben nu een geldig energielabel. Een F.Heel laag,maar ondanks die classificering is onze energierekening dat ook

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben het ook gedaan en kregen energielabel C. Wat betekent dat we 'op de goede weg zijn'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er vast een heb, want ik heb mijn huis in 2019 gekocht...maar ik heb geen idee. Ik zal het eens nakijken.
    Ik heb wel spouwmuurisolatie oud dubbelglas en bodemisolatie....!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook een aangevraagd, maar men leest de meegestuurde rekening niet goed. Nu maar een uitleg meegestuurd, hopelijk nu minder kippig.

    BeantwoordenVerwijderen