Volgers

Volgers

donderdag 23 september 2021

eten via papier

De kookboeken van Yvette van Boven vind ik geweldig.In de loop der jaren leende ik ze allemaal via de bieb. Mijn kookkunsten zijn van een niveau,dat het geen zin heeft een (duur) boek te kopen. Maar ik kan genieten van de verhalen,foto's en recepten. Een soort eten via het papier.Een enkel recept van haar probeer ik uit. En ook bepaalde technieken pas ik nog steeds toe......... Toen ik de titel "van Bovens leftovers"las,dacht ik aan eenvoudige gerechtjes. Zoals ik mijn restjes opmaak. Maar nee ook de overschotjes worden in culinaire hoogstandjes omgetoverd. Toch vind ik het een boeiend boek. Bij elke twee recepten staat een bladzijde tekst. Over de ingredienten of gewoon over Ierland.Daar geniet ik van.........Wel werd ik gemotiveerd om eindelijk een keer van groentenafsnijdsel een bouillon te trekken. Die staat in koelkast en vriezer.Zuurdesem maken is me nooit gelukt. Ik ga het nu weer een keer proberen.Van het restant van die "moeder"kun je ook heerlijke koeken bakken.Al met al in twee opzichten een smakelijk boek

7 opmerkingen:

  1. Er zijn bepaalde kookprogramma's waar ik graag naar kijk, maar ik zou de dingen die ze maken nooit zelf maken, veel te ingewikkeld. En toch doe je er ideeën van op. Ik gooi ook steeds minder weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, wij bewaren groenteafsnijdsels in een zak in de vriezer. Als er genoeg is trekken we bouillon (soms met schenkel en mergpijp, of kipkarkas) en maken lekkere soep. Ik vind Yvette een leuk mens en ook ik lees haar boeken graag, net als jij leen ik ze van de bieb. Succes met het zuurdesembrood!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ai, heb nog een prachtig dik Thais kookboek liggen! Dit weekend maar weer eens wat uitproberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En zo ben ik dan weer helemaal niet van het koken. Tja. Verschil moet er zijn. En ga er maar vanuit, het ios altijd met een lachend gezichtje en vriendelijk bedoeld

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dankjewel voor de tip! Vaak zijn het dingen die je al half toepast of dingen die je eerder eens probeerde en nu weer een kans geeft. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben ook fan van Yvette van Boven. Ik kook eigenlijk zelden eten volgens recepten, maar ik vind haar programma leuk, gewoon ter inspiratie. En ze heeft veel gevoel voor humor.

    BeantwoordenVerwijderen