Volgers

Volgers

woensdag 15 september 2021

tegenwind

Bij toeval kwam ik een mooie docu-serie tegen. Goed in wat er gezegd wordt,maar ook schitterende beelden en muziek. Zes heel verschillende wetenschappers worden geinterviewd in de prachtige omgeving van Andalusiƫ.Mensen,die al een jaar lang vraagtekens zetten bij het in hun ogen eenzijdige beleid van de regering.Met oog voor het onbekende,wat er was,toen de epidemie begon. Die denken aan uitgestelde patientenzorg,depressies bij jongeren en geisoleerde ouderen. Zelfdodingen onder mensen,die hun bedrijf kwijtraken.Irritaties en zelfs mishandeling binnen gezinnen En nu de tweedeling onder de bevolking......Hun mening hebben ze fatsoenlijk gebracht,om een dialoog op gang te brengen. Dat gesprek en toetsing van standpunten kwam niet. De wetenschappers raakten in diskrediet,werden soms vol aangevallen en een enkele raakte zijn baan kwijt.En heb bewondering voor het uitsteken van hun nek en hoop,dat er toch een keer naar hen geluisterd wordt. Ik luisterde in ieder geval wel naar de mooie gesprekken.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb tot nu toe alleen het gesprek met Sam Brokken bekeken. Inderdaad een mooi gesprek in een werkelijk schitterende omgeving. Fijn om naar te kijken en te luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja alles heeft voor en nadelen. Zo zit het leven in elkaar. Dat betekent hoe je het ook wendt of keert ... tja er zijn dus altijd mensen die er nadeel van ondervinden. Wat is wijs?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...gelukkig zijn er meer zaken gaande, zoals deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wetenschappers zouden toch hun inzichten gewoon moeten kunnen uiten. Het baart mij zorgen als dit niet meer kan...

  BeantwoordenVerwijderen