Volgers

Volgers

donderdag 30 september 2021

fietsen

Al jaren lang redden we af en toe een fiets van het oud ijzer. Er stond dan weken lang een fiets,die steeds roestiger werd en waar soms het gras al doorheen groeide. We namen de fiets mee,gaven het aan bij de politie/gemeente en na een jaar kwam er een eigendomsbewijs....... Mijn man had een leuk klusje om de fiets op te knappen. En er was altijd wel iemand,die er eentje nodig had.De tuinmevrouw rijdt er al jaren op. Ook kon mijn schoonzus een fiets gebruiken. De laatse wilde ik zelf proberen,want mijn eigen fiets rijdt heerlijk maar is oud. Helaas het frame gaf me een verkeerde houding. Nu wordt de laatste vonst een donor. Alle onderdelen,die beter zijn dan mijn eigen karretje,gaat mijn man overzetten. Mijn fietstassen zijn ook vrijwel nieuw. Gevonden in de berm en deze winter in gebruik genomen.Reclycing in alle opzichten.

8 opmerkingen:

  1. Mooi is dat. En fijn dat je man zo handig is. Hier staan ook regelmatig van die weesfietsen, maar ik kan er niets mee helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed van je man. Maar wat ontzettend raar toch, zo'n fiets die zomaar achtergelaten wordt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor dat jullie dat zo doen! @Bertiebo. Ik heb ooit een oude omafiets aan een lantaarnpaal laten staan en ben verhuisd. Ik had toen al een nieuwe fiets voor woon-werk verkeer en de omafiets al een poos niet gebruikt. Was van plan hem nog wel op te halen maar is nooit meer gebeurd. En ja, nu zou ik dat ook anders doen, maar toen dus niet. Misschien een verklaring voor meer van die in de steek gelaten fietsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat een fiets toch weer gebruikt kan worden, of onderdelen ervan. Zo zonde he van een nog goede fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een voldaan gevoel moet dat geven, als je materialen op die manier een nieuw leven geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat jij en je man op deze manier fietsen een nieuw leven geven zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou, wat geweldig zeg, een zo goed als 'nieuwe' fiets voor niks! Mooi dat je man zo handig is. Ik heb ook ooit een fiets bij mijn werk achtergelaten toen ik stopte met die baan én ging verhuizen... zou ik nu nooit meer doen!

    BeantwoordenVerwijderen