Volgers

Volgers

donderdag 18 augustus 2016

vasten

Al eerder voelde ik bewondering voor moslims tijdens de ramadan. Vooral het vasten hier in het westen met de lange tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. Daarna in die korte nachttijd eten en met een volle maag nog een paar uurtjes slaap pakken. Onze maatschappij vertraagt niet in die periode. Een leerkracht of verpleegkundige moet normaal werken met die lege maag en het slaaptekort. Ik weet niet of ik het zou kunnen.
Bovenstaande gedachten gingen door me heen, toen ik gisteren nuchter moest zijn voor een echo. Ik was blij, dat ik om half elf weer kon eten en zeker iets kon drinken. Ik had een flesje water en iets te eten meegenomen. Door de verbouwing van het ziekenhuis , is er geen restaurantje. Op een stapel stenen ,lekker in het zonnetje genoot ik heel bewust van mijn eten en helemaal van het drinken.
Mijn man had me met fiets en al afgezet. Zo peddelde ik in het ochtendzonnetje terug naar huis. Daar was mijn eerste activiteit -na het begroeten van Merle -het zetten van een  kop thee.
 
 
Wat kan zoiets simpels dan heerlijk smaken

5 opmerkingen:

  1. Om een beetje makkelijk op gewicht te blijven doe ik het "Vastendieet" Dat houdt in 2 dagen per week 500 kcal en dat bevalt me goed. Het went echt en als je niet begint met eten gaat de trek snel weer weg als je je er op instelt.
    Niet eten vind ik dus niet zo moeilijk, maar zonder drinken lijkt het me heel moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dat boek gelezen. Het lijkt me goed werken, ook voor je gezondheid. Maar tot nu toe lukt het me niet.

      Verwijderen
  2. Waarvoor die echo? Nog steeds last van misselijkheid? En nog naar Merle dit jaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In lichte mate en dat verstoort de nachtrust. Ik slik nu 2 wk die CBD-olie. Ben benieuwd. En Merle,ik denk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat vervelend en je hebt al zo lang last. Is toch wat zorgelijk.

    BeantwoordenVerwijderen