Volgers

Volgers

vrijdag 21 december 2018

licht





Vandaag is het de kortste dag. Daar heeft mijn man het al dagen over. Hij verlangt echt naar het lichter worden van de dagen. Ik heb dat veel minder.
Maar om midwinter te vieren eten we vanavond extra lekker. En hebben we bij de lunch de tiramisu voor vanavond al opgesmikkeld. Ik kan me wel voorstellen, dat het in de tijd voor elektrisch licht echt een omkeerpunt was. als de dagen langzaam weer gingen lengen.
Ik kan me nog herinneringen, dat we in februari schaatsten. Dan kon je al tot half zes op het ijs blijven. Ook nu is al snel het namiddagrondje met Merle geen donkere bedoening meer. Alleen duurt het nog maanden, voor ik in de vroege ochtend weer zonder verlichting kan fietsen.
Ik ga straks eten maken. De kaarsjes op tafel en stilstaan bij de terugkeer van het licht.

4 opmerkingen:

  1. Ook hier hebben we het er al een paar dagen over .Nu alweer de kortste dag maar wij hebben er weinig moeite mee dat de dagen kort zijn .En met een paar weken is het alweer te zien dat de dagen lengen .Eet smakelijk straks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt fijn als het 's ochtends eerder licht is. We doen hier in alle vroegte de kerstverlichting aan , gewoon voor het sfeertje , lampjes in het donker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag was het zo donker en grijs dat de hele dag de kerstverlichting heeft gebrand. Ik kijk ook erg uit naar lichtere dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het wel wat hebben die donkere dagen. Hoort zo bij ons klimaat.
    Heerlijk s avonds kaarsjes aan

    BeantwoordenVerwijderen